Mensa NTC Learning

MENSA NTC sustav učenja usmjeren je razvoju kognitivnih sposobnosti djece. Sustav se temelji na istraživanjima koja upozoravaju na činjenicu da mozak uspostavlja 75% svih neuronskih sinapsi do dobi od 7 godina, a od toga 50% nastane već do dobi od 5 godina. Ovaj argument nam se čini dovoljno uvjerljiv da posvetimo veliku pozornost predškolskoj dobi, efektivnosti učenja i korištenju dječjeg pamćenja. Ukoliko naše formalno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje radi s tada već samo 25% preostalih mogućnosti korištenja potencijala mozgovnog kapaciteta, onda je za nas važno kako se razvija dijete do 7. godine života.

IQ_djeteta_-_briga_roditelja

Autor NTC sustava učenja, dr Ranko Rajović, predsjednik je Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa, a sustav se, na različite načine, primjenjuje u 14 Evropskih zemalja.

Vlasnik “NTC sustav učenja” licence za predškolsku primjenu u Hrvatskoj je Hrvatska Mensa. Hrvatska Mensa trudi se vlastitim mogućnostima uz pomoć stručnjaka u području neurologije, psihologije i pedagogije poduprijeti kvalitetu predškolske brige za djecu.

U ovom trenutku “Mensa – NTC sustav učenja” primjenjuje se u vrtićima Grada Dubrovnika uz financijsku potporu Grada, te u nekoliko vrtića u Rijeci, Velikoj Gorici, Zadru i Zagrebu uz svesrdni angažman volontera Hrvatske Mense i autora programa.

Ove web stranice, osim informacija o sustavu, zamišljene su i kao mjesto okupljanja i razmjene iskustava svih suradnika “Mensa – NTC sustava učenja”.

Knjigu “IQ djeteta – briga roditelja” možete kupiti u Izlogu Hrvatske Mense.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *